Hoe plantaardige diëten kunnen helpen bij het herstellen van de wereld
Stel je een wereld voor waar iedereen toegang heeft tot betaalbaar en voedzaam voedsel en waar onze planeet bloeit en zich herstelt om toekomstige generaties te ondersteunen. Dat is de droom. De realiteit is dat voor veel mensen in bepaalde delen van de wereld toegang tot voedsel een uitdaging kan zijn.
Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties zal de wereldvoedselproductie met naar schatting 70 procent moeten toenemen om in 2050 10 miljard mensen te voeden. Om hen van een voedzaam dieet te voorzien, moeten de wereldwijde voedselsystemen en eetgewoonten veranderen.
Om duurzaamheid binnen voedselsystemen te bereiken, moeten we nu aan de voedingsbehoeften van iedereen voldoen en tegelijkertijd de milieu-impact voor toekomstige generaties verminderen. Dus, hoe kunnen we een wereldwijd voedselsysteem ontwikkelen dat iedereen voedt - niet alleen voedt - maar tegelijkertijd ook ecologisch duurzaam is?
Duurzame voeding: een weg naar het herstel van onze aarde
Het verduurzamen van onze voeding en voedselproductie is essentieel voor een betere toekomst, en als bewuste consumenten moeten we ervoor zorgen dat onze voeding niet alleen duurzaam is voor onze gezondheid, maar ook voor onze planeet.
Duurzame voeding biedt een vooruitstrevend kader waarbij het voedsel dat we eten divers, voedzaam en gezond is, duurzaam verbouwd en zonder negatieve gevolgen voor de gezondheid van de planeet. Het wordt geleid door een reeks kenmerken, waaronder:
- Eet een meer plantaardig dieet met een hogere nutriëntendichtheid.
- Waar mogelijk kiezen voor vlees en vis van duurzame oorsprong.
- Vermindering van de consumptie van voedingsmiddelen met veel suiker en verzadigde vetten.
- Verminderen of elimineren van voedselverspilling.
- Een regeneratieve benadering van de landbouw aannemen.
We leven in een wereld waar calorierijke voedingsmiddelen goedkoop en toegankelijker zijn, maar ze missen de voedingsstoffen die essentieel zijn voor groei, ontwikkeling en algehele gezondheid. Volgens het SOFI-rapport van 2020 zijn gezonde diëten naar schatting vijf keer duurder dan diëten die calorierijk en vetrijk zijn.
Hoogwaardige eiwitten, met name plantaardige eiwitten zoals soja, quinoa, rijst en erwten, kunnen helpen om het voedsel met weinig of geen voedingswaarde te vervangen dat in armere gebieden wordt gegeten om de drievoudige last van ondervoeding te overwinnen: ondervoeding, tekort aan micronutriënten en zwaarlijvigheid.
Plantaardige eiwitten: een goed alternatief
Dus, hoe ziet een duurzaam dieet eruit?
Het eten van vlees en zuivelproducten verminderen zou een effectieve methode zijn om de milieu-impact op de planeet te verminderen, volgens een uitgebreide analyse van de schade die vleesteelt aan de planeet toebrengt.
Sommige voedingsmiddelen zijn schadelijker voor het milieu dan andere. Zo kan 100 gram rundvleeseiwit resulteren in het vrijkomen van het equivalent van 105 kilogram CO2. Daarentegen stoot 100 gram erwten het equivalent van slechts ongeveer 0,2 kg CO2 uit.
Volgens de Amerikaanse Voedsel- en Landbouworganisatie genereert het fokken van vee voor vlees, eieren en melk 14,5 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, de op een na grootste bron van uitstoot en groter dan al het transport samen.
Bovendien stelt de American Society of Clinical Nutrition dat de meeste mensen door een wereldwijd tekort aan akkerland, zoet water en energiebronnen al op een plantaardig dieet moeten leven.
Het consumeren van plantaardig eiwit is al populair. Meer mensen begrijpen nu dat plantaardige diëten niet vrij zijn van eiwitten - in feite zijn plantaardige eiwitten, in tegenstelling tot dierlijke eiwitten, van nature cholesterolvrij en bevatten ze relatief weinig verzadigde vetten.
De huidige generaties zijn zich meer bewust van de impact van ecologische duurzaamheid, wat leidt tot een groter bewustzijn van sojaproducten. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid zijn plantaardige eiwitten - en vooral soja - een slimme keuze.
Belangrijkste duurzaamheidsvoordelen van soja
De milieuvoordelen van op soja gebaseerde eiwitten zijn duidelijk. Volgens de Life Cycle Screening of Animal and Vegetable derived Protein Sources-studie van DuPont:
1. Minder waterverbruik
Schoon water is een schaars goed en in veel regio's met landbouw is de vraag al groter dan de beschikbaarheid. Geïsoleerd soja-eiwit (ISP) gebruikt veel minder water (38 liter per kg geproduceerd eiwit) dan varkensvlees of rundvlees (meer dan 1.600 liter water per kg).
2. Efficiënt landgebruik
ISP heeft 8 m2 grond per kg eiwit nodig tegenover 1.311 m2 grond voor rundvlees.
3. Kleine ecologische voetafdruk
ISP-productie creëert zeven tot 70 keer minder broeikasgassen zoals koolstofdioxide en methaan dan rundvlees (2,4 kg vergeleken met 178 kg) en andere dierlijke eiwitten.
4. Duurzame inkoop
Herbalife Nutrition is er trots op een grootverbruiker van soja-eiwit te zijn. Onze soja is afkomstig van gekwalificeerde boeren en leveranciers in het binnenland van Amerika. Onze partners worden gehouden aan onze toonaangevende normen:
De uitdaging aangaan
We leven in een tijdperk van grote uitdagingen. Ik denk dat elke generatie hetzelfde zou kunnen zeggen, maar onderzoek bewijst dat we ons op een kritisch punt bevinden als het gaat om onderwerpen als gezondheid en milieu.
Als wereldwijd voedingsbedrijf dat toonaangevend is in de voedingsindustrie om hoogwaardige, wetenschappelijk onderbouwde voedingsproducten te leveren die deel uitmaken van evenwichtige, gezonde voeding, zijn we ons bewust van de rol die we kunnen spelen als het gaat om duurzaamheid. De kern van de ontwikkeling van onze voedingsproducten is een toewijding om overal de kracht van planten te benutten, of dat nu via onze shakes, thee, of aloë -productlijn is.
Klik hier voor meer informatie over duurzaamheid bij Herbalife Nutrition.
Vijf bewezen strategieën om je eetlust te bedwingen
7 smakelijke manieren om meer groenten aan je dieet toe te voegen
Gerelateerd
Alle artikelenHoe we verpakkingsoplossingen ontwikkelen voor een duurzame toekomst
Plastic afval zal naar verwachting verviervoudigen van 2010 tot 2050 en de wereldwijde recyclingcapaciteit zal slechts 1/3 van het afval beslaan. Door onze inzet voor ecologische duurzaamheid, kunnen we het aanzienlijke economische verlies voor de samenleving, de economie en het milieu helpen verzachten.
Herbalife Nutrition Foundation kondigt samenwerking aan met The Power of Nutrition en World Bank om ondervoeding aan te pakken
De Herbalife Nutrition Foundation (HNF), onze wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen en gezinnen over de hele wereld, heeft een nieuwe tweejarige samenwerking aangekondigd met The Power of Nutrition en de World Bank. Het partnerschap omvat een subsidie van $ 300.000 en zal zich in eerste instantie richten op het Stunting Reduction Program in Rwanda. Deze inspanningen zijn in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 2 van de Verenigde Naties om wereldwijd nul honger te bereiken.
We breiden onze inzet voor ecologische duurzaamheid en economische empowerment uit met onze samenwerking met Plastic Bank
Op 8 juni 2022 is het Wereldoceanendag en hebben wij een tweejarig partnerschap gestart met Plastic Bank, een sociale onderneming die Ocean Stewards over de hele wereld in staat stelt om plastic in de oceaan te stoppen. Door deze samenwerking willen we voorkomen dat tegen het einde van het jaar 2023 meer dan 181.436 kg plastic in de oceanen terechtkomt. Daarnaast biedt de organisatie een economische kans voor de leden van de Plastic Bank-gemeenschap in Indonesië, die plastic afval inwisselen bij lokale inzamelpunten voor levensverbeterende voordelen. Deze inspanning breidt onze toewijding aan recycling en het elimineren van plastic afval verder uit, terwijl het ook bijdraagt aan ons doel om 50 miljoen positieve effecten te bereiken die mensen en de planeet helpen.